Informationsbrev från styrelsen

Balkonger
Balkongrenoveringen börjar närma sig sitt slut – nu är det bara nr 21 som ännu inte fått sina balkonger utbytta. När alla hus är klara kommer vi genomföra en balkongbesiktning med hjälp av en oberoende besiktningsman. Besiktningen gäller alla hus utom nr 1 som besiktigades innan sommaren.
Vi vill nu uppmana alla att hålla era balkonger fräscha så de ska hålla så länge som möjligt. Torka vid behov av eller skrubba räcket lite lätt med diskborste och såpvatten. Har ni lagt på ett balkonggolv är det bra om man vid höst och vår samt vid behov tar bort golvet och gör rent betongplattan under. Blommor på balkongen är vackert men tänk på att ta upp eventuell jord som spills. Undvik också att göra hål i virket om ni vill hänga upp balkonglådor eller dylikt (hål gör att vatten kan komma in och påverka träet). Måste ett hål tas upp så tänk på att försluta t.ex skruvhål med färg eller silikon.

Parkering
Slottsparkens samfällighetsförening (där Brf och radhusen på DLGV ingår) fortsätter sitt arbete med att hitta en lösning på vårt parkeringsproblem. I dagsläget följs inte de parkeringsregler som gäller på gatan vilket gör att utryckningsfordon får svårt att komma fram. Samfälligheten överväger nu att ta in ett parkeringsbolag som bötfäller felparkerare – ett av förslagen som kom in då de samlade in åsikter vid en av förra årets städdagar.
Våra egna bilar ska stå på betalda parkeringsplatser eller i carportar. Vi uppmanar alla som har parkeringsplats/carport att ställa bilen där. Det är tillåtet att använda gatan för parkering om samtliga p-platser är uthyrda, samt för i- och urlastning av bilen. Parkering är endast tillåten på gatan upp mot slottet (växelvis udda-jämna veckor). Följ skyltarnas anvisningar. Parkeringsplatser och carportar följer inte med lägenheterna, utan fördelas utifrån en separat kölista. Man kan ställa sig i kö så fort man undertecknat köpekontrakt för en lägenhet i vårt område.
Ansvarig för parkeringskö: Ann-Britt Håkansson 073-971 69 75, ann-britt.gbg@tele2.se

Legionellabrickor
Under hösten kommer det att placeras en sk legionellabricka i värmereglaget till golvvärmen i badrummen. Detta gör vi så att det inte skall vara möjligt att stänga av golvvärmen helt i badrummen eftersom det då kan finnas en risk för uppkomst av bakterier. Det är styrelsen som kommer att genomföra det här jobbet. Det är ett enkelt handgrepp som tar fem minuter att göra.

Extrastämma
Vid extrastämman den 25 september antogs våra nya stadgar. Så fort de är registrerade hos Bolagsverket lägger vi upp dem på vår hemsida (www.slottstradgarden.nu).
Stämman gav även styrelsen mandat att genomföra eventuella försäljningar av de tre radhus som kvarstår i bostadsrättsföreningen. Två radhus har i dagsläget visat intresse av friköp och vi tar nu processen vidare. Vi återkommer med information.

Vicevärd
Vår vicevärd, Anders Nyström, har tyvärr beslutat sig för att avsluta sitt engagemang gällande underhåll. Från och med nu ska därför alla ärenden och frågor gå direkt till styrelsen. Kontakta oss på styrelsen@slottstradgarden.nu.

Höstens städdag
Lördagen den 21 oktober är det dags för höstens städdag. Vi startar kl 10:00 och avslutar med gemensam lunch runt 13-tiden. Vi hoppas på ett stort deltagande!

Vad går vår avgift till?
På ordinarie årsstämma visade vi en översiktsbild som visar de utgifter vi har i föreningen – se nedan. Två stora poster är el och vatten. Vi vill be er alla spara in på framförallt vattenförbrukningen och tänka på att inte låta vattnet rinna i onödan.